Dalış, Ölüdeniz

Bu dalış programında zamanı olmayan ama dalış deneyimi yaşamak isteyen misafirlerimizin yaklaşık 2,5 saat zaman ayırmaları yeterlidir. Böylece sizlerde “Maviliklerin” verdiği mutlu ve huzurlu insanlardan birisi olacaksınız.

Gün içerisinde sabah, öğle ve akşam çıkışlı turumuza katılabilirsiniz. Teknemiz dalışa izinli bölgemize geldikten sonra eğitmenlerimiz tarafından verilen kısa eğitim sonrasında sırayla birebir uzman dalıcılar eşliğinde 30 dk. keyifli ve unutulmaz bir keşif dalışı sizleri bekliyor. Dalış sonrası Ölüdeniz’e dönene kadar denizin keyfini çıkartmaya devam edebilirsiniz.

Müthiş bir deneyimdir; düşünsenize seyrettiğiniz bir su altı belgeselini yaşamak gibisi yoktur. Emin olun su altına girdiğiniz an ve sonrasındaki her dalışınızda yeni bir dünya keşfetmiş gibi keyif almak mümkündür.
Dalışla ilgili en sevdiğim şey, hâlâ her defasında yeni bir şey ile karşılaşabildiğim ya da öğrendiğim bitmez tükenmez bir deneyim yolculuğu olmasıdır.

Kısaca dalış sonrası hissedeceğiniz duygular ise,

👌Hayatta, keşfetmek, öğrenmek kadar güzel bir duygu yoktur ve bu duygu sonsuzdur.
👌Kendi bedeninizi ve hayatınızı keşfedersiniz…
👌Ne sevdiğinizi bulabilirseniz eğer mutlu ve huzurlu bir birey olursunuz. Etrafınıza da bunu yansıtırsınız.
👌Sonunda bunu deneyen insanlar yepyeni bir dünyaya ufuk açmış olurlar.

Onlardaki bu dalış heyecanını hissetmek harikadır.

 

DEPARTURE/RETURN LOCATION Ölüdeniz
DEPARTURE TIME Sabah-Öğle-Akşam
INCLUDED
Uzman Ekip İle

Tek Dalış (30 dk.)

Malzemeler
Transfer (Tekne) Sigorta
NOT INCLUDED
Resimler ve Videolar
İçecekler

👌Tüplü dalış tehlikeli midir?

👉İstatistikler tüplü dalışın yüzmeden daha güvenli olduğunu göstermektedir. Dalış, kurallarını izlediğiniz ve limitlerinize uyduğunuz sürece son derece güvenlidir. Bunun için eğitim disiplininden ve devamlılığından uzaklaşılmaması gerekmektedir.

👌Sualtında tehlikeli canlılar var mı?

👉Sualtı canlıları siz onları rahatsız etmediğiniz sürece size zarar vermezler.

👌Dalış tüpünün içinde sadece oksijen mi var?

👉Tüplerin içinde sadece oksijen değil solumakta olduğunuz hava vardır. Tüpteki hava da soluduğumuz hava gibi %21 oksijen ve %79 azot içerir.

👌Tek başına dalış yapılabilir mi?

👉Dalışın altın kurallarından biri de yalnız dalmamaktır. Bazı teknik ve bilimsel dalışlar hariç sportif dalışta tek başına dalış yapılmaz. Dalışlarımızı eşli dalış şeklinde yapmalıyız. Başta güvenlik olmak üzere, yardımlaşma ve paylaşımın bir arada olması için eşli dalış kesinlikle şarttır.

👌Eğitim almadan önce bir deneme yapabilir miyim?

👉Tanıtım dalışı olarak adlandırdığımız programla, eğitim almadan, kısa bir bilgilendirmeyle 5-7 metrede eğitmen ve uzman ekiple deneme dalışı yapabilirsiniz.

👌Dalışı öğrenmek zor mudur?

👉Dalış, yapılması gerekenler doğru olarak yerine getirildiği sürece kolay, keyifli ve güvenli bir spordur. Keşif dalışından sonra ilginize göre başlangıç seviyesindeki dalış eğitimlerine başlayabilirsiniz. Kursun içeriği; teorik, havuz ve pratik deniz eğitimi olmak üzere 3 aşamalıdır.

👌Dalışta en fazla kaç metreye inilmektedir?

👉Keşif dalışı uzman dalıcılar eşliğinde maksimum 5-7 metrelere inebilirler. Sportif dalış limiti maksimum 30 metredir. Başlangıç eğitimini tamamlamış 1 YILDIZ, PADI O.W ya  da SSI O.W. belgelerine sahip dalıcılar maksimum 18 metreye kadar inebilir.

👌Dalış yapabilmek için kriter nedir?

👉Yaş sınırını aşmış olmanız ve herhangi bir sağlık problemi yaşamıyor olmanız yeterlidir.

👌Dalış eğitimine başlamadan önce sağlık kontrolünden geçmem gerekir mi?

👉Dalışa başlamak için kendinizi iyi hissediyor olmanız yeterlidir ancak daha güvenli bir başlangıç yapabilmek istiyorsanız, Sualtı Hekimliği’nde dalış sporuna yönelik kontrolden geçebilirsiniz.

👌Klostrofobim var, dalışa engel midir?

👉Kapalı alan korkusu olarak geçen klostrofobi, psikolojik bir durumdur. Bizler ise dalışı, özgürlük olarak nitelemekteyiz. Ancak, kendinden emin olmayan arkadaşlarımız, deneme dalışlarına katılarak rahat hissedip hissetmediklerini kontrol edebilirler.

👌Serbest dalış yaparken kulaklarım ağrıyor. Tüplü dalışta da aynı şey olacak mı?

Kulaklarınızdaki ağrı, artan basıncın kulak zarınızda yarattığı baskıdan kaynaklanır. Alacağınız dalış eğitiminde bu problemi ortadan kaldırmak için kullanılan basit teknikleri de öğreneceksiniz.

👌Tüplü dalışa ne zaman başlayabilirim?

👉Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa ve en az 14 yaşındaysanız tüplü dalışa istediğiniz her zaman keşif dalışı ile başlayabilirsiniz. Sonraki adım PADI, CMAS ya da SSI başlangıç seviyesi dalış eğitimimizi alarak atabilirsiniz.

👌Dalış yapmak için çok iyi bir yüzücü olmam gerekiyor mu?

👉Hayır kendinizi kurtaracak kadar yüzme bilmek yeterlidir.

👌Numaralı gözlük kullanmam, dalış yapmama engel midir?

👉Kesinlikle değildir. Eğer yumuşak lens kullanıyorsanız bunu sualtında da kullanabilirsiniz. Diğer yandan aynı gözlük camları gibi, maske camları da numaralı üretilebilmektedir.

👌Dalış pahalı bir uğraş mıdır?

👉Tüm hobi ve spor dallarında olduğu gibi yapacağınız harcama kendi zevkinize göre az ya da çok olabilir. Bunu kendi tercihlerinize göre siz sınırlandırabilirsiniz.

👌Dalışa başlarken hangi malzemelere ihtiyacım olacak? Neler almalıyım?

👉Özellikle dalışa yeni başlıyorsanız, mayonuz, havlunuz ve terliğinizi yanınızda getirmeniz yeterlidir. Dalışlar sırasında ihtiyaç duyulan tüm ekipmanları dalış merkeziniz sağlayacaktır. Dalış sayınız ve tecrübeniz arttıkça, ihtiyaçlarınız dahilinde ekipman alabilirsiniz.

Sık sorulan sorular:

Fethiye tüplü dalış konusunda ne kadar iyi?
Fethiye koylarında çok fazla tatlı su kaynakları vardır, buda su altını daha görünür kılar. Bu bakımdan hem su altı balık zenginliği hem görüntü netliği olarak Fethiye koyları dalış için Türkiyedeki en popüler yerlerden biridir.

Dalış yapar iken ne giyilir?
Dalış için teknemizde dalış kıyafetlerimiz var, ücretsiz olarak giyebilirsiniz. Ancak yaz aylarında su sıcaklığı yüksek olduğundan short veya mayonuz ile de dalış yapabilirsiniz.

Kapalıyım dalış yapabilir miyim?
Kapalı kadın misafirlerimiz haşemaları veya teknemiz de bulunan dalgıç kıyafetleri ile dalış yapabilirler.

Teknede üst değişimi?
Teknemizde Wc ve üst değişim kabinleri ayrıca duş olanakları vardır.

Tüplü dalış yaş sınırı?
Uluslar arası geçerli kurallar gereği minimum yaş sınırı 14 tür. Ancak genç misafirlerimizin bir dalış lisansı varsa bu yaş sınırı geçersizdir.

Kimler tüplü dalış yapamaz?
Kronik rahatsızlığı olanlar, doktor kontrolünde ilaç kullanan ve kırmızı reçeteli ilaç kullanan kişiler dalış yapmaları mümkün değildir. (Örnek olarak: Vertigo Rahatsızlığı, Yüksek Tansiyon, Astım ya da Nefes Darlığı, Böbrek Rahatsızlığı, Kulak Problemi, Kalp Rahatsızlığı vb.)

Scuba diving turunun Tekne turundan farkı nedir?
Fethiye tekne turu bir çok nokta gezmesine rağmen, fethiye tüplü dalış programı dalyan ve akvaryum koylarında bu aktiviteyi yapar.

Dalış sırasında nasıl haberleşiyoruz?
İşaret dili ile haberleşmekteyiz. Eğitmenler tarafından teknede verilen derslerde bu konu anlatılmaktadır.

Yüzme bilmesem de dalış yapabilir miyim?
Su altında çok rahat olacaksınız, eğitmenlerimiz sürekli yanınız da olacağından yüzme bilmeseniz dahi dalış yapabilirsiniz.

Arkadaşım yanımda gelecek ama dalmayacak tura katılabilir mi?

Dalış yapan misafirlerin yanında gelen kişiler tekne misafiri olarak tura katılabilirler. Bu misafirler tur esnasında dalış ekipmanlarını kullanamazlar ama maske-snorkel-palet malzemeleri kullanabilirler, öğle yemeği ve tekne ulaşımından yararlanırlar. Ücretlendirme dalıcı ücretinin yarısıdır.

Dalış haricinde kalan zamanda ne yapıyoruz?
Dalış haricindeki zaman dilimini yüzerek, maske-snorkel-palet ile serbest dalış denemeleri yapabilir ve teknede güneşlenebilirsiniz.

Fethiye tüplü dalış için en uygun zaman?

Turizm sezonu başladığı andan itibaren dalış turuna katılabilirsiniz.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating